Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Γαλλία: Παραδόθηκε ένας εκ των καταζητούμενων της αιματηρής επίθεσης - Μπαράζ επιθέσεων σε τζαμιά

12 άνθρωποι -ανάμεσά τους 4 σκιτσογράφοι και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας - σκοτώθηκαν και 5 βρίσκονται σοβαρά τραυματισμένοι από πυρά στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo. Αξιωματούχος της εισαγγελίας δήλωσε ότι ο νεότερος εκ των 3 ενόπλων παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σαρλβίλ-Μεζιέρ. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων 2 φερόμενων δραστών.


Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων 2 φερόμενων δραστών, οι οποίοι είναι αδέλφια και διέφυγαν με αυτοκίνητο μετά την επίθεση. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα μάλιστα φωτογραφίες των δύο αδελφών, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει ο,τιδήποτε να επικοινωνήσει με την αστυνομία, ενώ προειδοποίησαν ότι οι καταζητούμενοι είναι «οπλισμένοι και επικίνδυνοι». 

Αξιωματούχος της εισαγγελίας δήλωσε ότι ο νεότερος εκ των 3 ενόπλων παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σαρλβίλ-Μεζιέρ, η οποία βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Από τις αρχές κατονομάζονται οι τρεις ένοπλοι: Σαΐντ Κουατσί γεννηθείς το 1980, Σαρίφ Κουατσί γεννηθείς το 1982 και Χαμίντ Μουράντ γεννηθείς το 1996. Στο μεταξύ, επτά άτομα κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την αιματηρή επίθεση στο σατιρικό περιοδικό, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι ο νεαρός καταζητούμενος αποφάσισε να παραδοθεί αφότου είδε ότι είχε αναρτηθεί το όνομά του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Είπε επίσης ότι άνθρωποι από τον κύκλο των άλλων δύο δραστών συνελήφθησαν. H σημερινή μέρα έχει κηρυχθει ημέρα εθνικού πένθους στη Γαλλία. Οι σημαίες στα δημόσια κτήρια θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστου συναγερμού.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μια φημολογία στα γαλλικά  και διεθνή μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία έχουν αναγνωριστεί οι δράστες της πολύνεκρης επίθεσης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.
Ορισμένα μάλιστα επικαλούνται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί.
Το Reuters αναφέρει ότι η αστυνομία αναζητεί δύο αδέλφια με γαλλική υπηκοότητα ηλικίας 32 και 34 ετών αντίστοιχα από την περιοχή του Παρισιού και ακόμη ένα άτομο ηλικίας 18 ετών.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι ένοπλοι φώναζαν «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και «Εκδικηθήκαμε για τον Προφήτη Μωάμεθ». Σκιτσογράφος της εφημερίδας είπε στην εφημερίδα Λ' Ουμανιτέ πως «η επίθεση κράτησε 5 λεπτά» και πως «οι δύο ένοπλοι έλεγαν πως ανήκουν στην Αλ Κάιντα» (πηγή: Independent)
δειτε περισσότερα στο:
http://left.gr/news/gallia-polynekri-epithesi-sta-grafeia-satirikis-efimeridas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου